Laatste nieuws

Yoga in Den Haag

  • Geen inschrijfgeld
  • Onbeperkt trainen voor een vast bedrag
  • 5 Vechtsportruimtes
  • 1300+ m² enkel voor vechtsport
  • Vrij trainen overdag mogelijk

Reserveer een gratis proefles voor Yoga

Laden...

Yoga in Den Haag

Classes will be in Dutch or English on request

 

Hatha yoga

Met Hatha yoga brengen we in tegenstelling tot de andere trainingen de hartslag omlaag.
Tijdens het sporten gaat het meeste bloed naar de spieren en hersenen. Dit gebeurt omdat we het lichaam in een stressreactie brengen. Dit heeft als voordeel dat het lichaam meer bloed naar de spieren en hersenen stuurt. Hierdoor verbeteren we onze conditie en worden we sterker.
Hatha yoga is een natuurlijke tegenhanger om je hartslag juist omlaag te krijgen. Doormiddel van ademhalingsoefeningen en een sequence van posities brengen we het lichaam in status van ontspanning. Hierdoor stroomt er meer bloed naar de organen. Je reinigt daarmee je lichaam  van gifstoffen zoals bijvoorbeeld melkzuur.
Door regelmatig yoga hatha te beoefenen, werk je aan je flexibiliteit, uithoudingsvermogen, concentratie, incaseringsvermogen, ademhaling en balans.
De hatha yogalessen, zijn open trainingen. Ze zijn zo ingedeeld dat altijd alle onderdelen van het lichaam genoeg aandacht krijgen.
60% van de posities is systematisch opgebouwd en voor iedereen uitdagend op zijn eigen niveau. 40% van de posities zullen wekelijks rouleren, waardoor het lichaam steeds andere spieren leert gebruiken en aansterken. Daarbij leer je aan het begin vqn de les ademhalingsmethodes die je aansterken  en aan het eind van de les methodes om je lichaam beter te ontspannen.
Wil je het meeste uit je les halen, kom 10 tot 5 minuten eerder en leer handige gewrichtsopwarmers of relax en bereid je mentaal voor op de les.
In onze vorm van Hatha yoga zitten geen chants of andere onderdelen die vanuit geloofsovertuiging komen. Er worden ademhalingsoefeningen gedaan simpel weg om het lichaam te stimuleren. Onze vorm van Hatha yoga is gericht op de interne voordelen en heeft geen mening over spiritualiteit. Soms is de les in stilte, soms zal er rustige muziek gedraaid worden.
In principe heb je geen matje nodig om mee te doen. Wel kan je je eigen grote badhanddoek (of yogamat) mee nemen, om op te liggen tijdens de afsluitende ontspanningsoefening.

Yoga flow (and grow)

Yoga flow is een steeds intensiever wordende sequence. Binnen gezette tijden leer je aansterkende oefeningen voor spieren in het hele lichaam. De posities zijn een combinatie van snel in elkaar overlopende posities en het langer en intensiever vasthouden van de posities. Bij yogaflow draait het om een lekkere workout waarbij de spieren zowel sterker als flexibeler worden.
Wie voor het eerst naar yoga flow komt, zonder ervaring, kan overweldigd worden door de schijnbare intensiteit.
In yoga flow gaat het om wat we ervaren en voelen in ons lichaam, niet om hoe het er uitziet of hoe snel het gaat.
Elke lichaam is anders, verschillende botstructuren en dagelijkse activiteiten bepalen voor een deel hoe lenig we kunnen worden in sommige posities.
De spieren kunnen gelukkig langer en sterker gemaakt worden waardoor zelfs de meeste uitdagende posities uiteindelijk mogelijk worden.
Door alle posities op te delen en losse oefeningen aan te bieden om de spieren klaar te maken, zal je met regelmatige beoefening snel genoeg merken dat wat onmogelijk leek, ineens vrij snel bereikt kan worden.
Je kan yoga flow dus volgen op je eigen niveau.
Het doel is een betere controle over jouw lichaam en ademhaling te krijgen. De posities hebben genoeg variatie voor gevorderden om hun uitdaging te vinden en tegelijkertijd een lage instap om met losse posities, over de tijd te groeien in de flow.
Tijdens Yoga flow draaien we muziek en ligt de focus op fitter en leniger worden.
In principe heb je geen matje nodig om mee te doen. Wel kan je je eigen grote badhanddoek (of yogamat) mee nemen, om op te liggen tijdens de afsluitende ontspanningsoefening.

Yin yoga

Tijdens de beoefening van Yin yoga, blijven we voor een langere tijd in dezelfde positie. We rekken hiermee de microspieren en het bindweefsel op. Sommige posities zullen heel soepel gaan, bij andere zal je veel weerstand ervaren. Je zal merken dat zodra er weerstand opkomt, de geest van alles uit de kast kan halen, om je uit de positie te krijgen. Hier ademen we doorheen, hoe groter de weerstand, hoe groter de voordelen van de positie voor je lichaam en geest. Yin yoga kan ook gezien worden als een meditatieve vorm van yoga, waar we onszelf verbinden met de stilte. Yin yoga lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt geen muziek gedraaid tijdens Yin yoga, omdat de stilte een belangrijk onderdeel is van de beoefening. Regelmatig beoefenen van Yin yoga stimuleert een flexibeler lichaam en een ruimere geest.
Tot op de mat, osu!

Lestijden Yoga

Maandag
07:00 – 08:15 Yoga voor Gezondheid en Flexibiliteit
20:00 – 21:15 Yoga voor Vechtsport

Dinsdag
12:00 – 13:15 Yoga voor Ontspanning
17:30 – 18:45 Yoga voor Gezondheid en Flexibiliteit

Woensdag
07:00 – 08:15 Yoga voor Gezondheid en Flexibiliteit
17:00 – 18:00 Yoga voor Gezondheid en Flexibiliteit

Donderdag
12:00 – 13:15 Yoga voor Ontspanning

Vrijdag
06:45 – 08:00 Yoga voor Gezondheid en Flexibiliteit
16:00 – 17:00 Yoga voor Vechtsport

Leeftijden Yoga

Vanaf 14 jaar
Tot en met : 65+

Contributie

vanaf 14 jaar
€ 40,- per maand (vanaf 1 juli 2023)
onbeperkt alle overige sporten

t/m 13 jaar
€ 30,- per maand
onbeperkt alle kinderlessen

Adres: Martial Arts Center

GIA TRADE AND EXHIBITION CENTRE
De Werf 11
2544 EH Den Haag
Ingang Linkerzijde