Laatste nieuws

Yoga voor Vechtsport in Den Haag

  • Geen inschrijfgeld
  • Onbeperkt trainen voor een vast bedrag
  • 5 Vechtsportruimtes
  • 1300+ m² enkel voor vechtsport
  • Vrij trainen overdag mogelijk

Reserveer een gratis proefles voor Yoga voor Vechtsport

Laden...

Yoga voor Vechtsport in Den Haag

Yoga voor vechtsporters: de perfecte aanvulling op jouw training

Ben je een kickbokser die op zoek is naar manieren om jouw prestaties naar het volgende niveau te tillen? Ben je op zoek naar een manier om jouw flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en focus te verbeteren? Dan is yoga wellicht iets voor jou.

Yoga is een uitstekende aanvulling op de training van vechtsporters. Het kan helpen bij het verbeteren van flexibiliteit, kracht, balans en coördinatie. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de ademhaling, wat van onschatbare waarde is tijdens een gevecht.

Bij yoga voor vechtsporters ligt de nadruk op het aanpassen van de oefeningen aan de specifieke behoeften van deze doelgroep. Zo kunnen yogahoudingen worden gebruikt om specifieke technieken te verbeteren die relevant zijn voor kickboksen. Dit kan bijvoorbeeld door oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de trappen, het versterken van de core en het verbeteren van de muay thai-positie.

Maar dat is niet alles. Yoga kan ook helpen bij het voorkomen van blessures en bijdragen aan een sneller herstel na een training of wedstrijd. Door de spieren te strekken en de flexibiliteit te verbeteren, kan yoga de kans op blessures verminderen en het lichaam helpen te herstellen na een training of gevecht.

Maar hoe werkt dit in de praktijk? Laten we eens kijken naar een voorbeeld:

Stel je voor dat je een kickbokser bent die moeite heeft om zijn of haar balans te behouden tijdens het uitvoeren van hoge trappen. Yoga kan helpen bij het verbeteren van de balans en flexibiliteit in de benen, waardoor je beter in staat bent om deze techniek uit te voeren.

Een voorbeeld van een yogahouding die kan helpen bij het verbeteren van de balans en flexibiliteit is de warrior III-houding. Bij deze houding sta je op één been met de andere been gestrekt achter je. Je armen zijn gestrekt voor je uit terwijl je voorover buigt. Deze houding kan helpen bij het versterken van de benen, het verbeteren van de balans en het verhogen van de flexibiliteit in de hamstrings.

Het is belangrijk op te merken dat yoga voor vechtsporters meer is dan alleen het uitvoeren van houdingen. Ademhalingsoefeningen en meditatie kunnen ook een belangrijk onderdeel zijn van deze vorm van yoga. Door te leren hoe je op de juiste manier ademt, kun je de hartslag verlagen en stress verminderen. Dit kan bijdragen aan een betere focus en concentratie tijdens een wedstrijd.

Kortom, yoga voor vechtsporters kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw training. Het kan je helpen bij het verbeteren van specifieke technieken die relevant zijn voor kickboksen, het verminderen van stress en het voorkomen van blessures. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de ademhaling en het herstel na een training of gevecht.

Bij Yoga voor Vechtsporters ligt de nadruk op het aanpassen van de oefeningen aan de specifieke behoeften van deze doelgroep. Dit betekent dat de yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken specifiek worden afgestemd op de uitdagingen en behoeften van vechtsporters. Het doel is om het lichaam en de geest te helpen bij het verbeteren van de prestaties en het verminderen van stress en blessures.

Als je op zoek bent naar een manier om jouw training als vechtsporter te verbeteren, overweeg dan om yoga aan jouw routine toe te voegen. Het kan je helpen bij het verbeteren van jouw technieken, het vergroten van jouw flexibiliteit en kracht, en het verminderen van stress. Het kan ook helpen bij het voorkomen van blessures en bijdragen aan een sneller herstel na een training of gevecht. Yoga voor vechtsporters is een unieke en effectieve manier om jouw lichaam en geest naar het volgende niveau te tillen.

Lestijden Yoga voor Vechtsport

Maandag
20:00 – 21:15 Yoga voor Vechtsport

Donderdag
17:30 – 18:30 Yoga voor Vechtsport

Vrijdag
16:00 – 17:00 Yoga voor Vechtsport

Leeftijden Yoga voor Vechtsport

Vanaf 14 jaar
Tot en met : 65+

Contributie

vanaf 14 jaar
€ 35,- per maand 
onbeperkt alle overige sporten

t/m 13 jaar
€ 30,- per maand
onbeperkt alle kinderlessen

Adres: Martial Arts Center

GIA TRADE AND EXHIBITION CENTRE
De Werf 11
2544 EH Den Haag
Ingang Linkerzijde